HTML

2008.01.13. 13:13 Malefic

Gerard Brom

Gerard Brom (festő, illusztrátor) 1965 március 9-én a Georgia-i Alabamában született. Mivel apja pilóta volt, így kisgyermekként állandóan költözniük kellett. Élt Japánban, Alabamában, Hawaii-n. Középiskoláit Frankfurtban, Németországban végezte. Korai éveitől megszállotja volt a különős, szőrnyű és szépséges lényeknek.
20 éves korától, mint főállású illusztrátor dogozik. Egy évvel később, már olyan nemzetközi cégeknek készíti munkáit, mint a Coke, IBM, Columbia Pictures és a CNN.
24 évesen lép először a fantasy műfajba, mikor a TSR szerződteti. Itt azonnal megmutatkozik az ő különleges, utánozhatatlan látványvilága. A következő három évben olyan fantasy világok sorát tette színesebbé drámai képeivel, mint a Dark Sun, vagy a Planescape.
TSR-nél eltöltött termékeny évek után, 1993-tól újra szabadúszóként folytatja munkáját. Fantasztikus és bizarr képei jelennek meg regények borítóin (Micheal Moorcock, Terry Brooks, R.A.Salvatore, E.R. Burroughs), szerepjáték könyvekben (TSR, White Wolf, FASA, WOTC), képregényekben (DC, Chaos, Dark Horse), játékokban (Doom2, Diablo2, Heretic, Sega, Activision), és filmeken (Tim Burton's Sleepy Hollow, Galaxy Quest, Bless the Child, Ghosts of Mars, Scooby Doo). A 3D világban is tevékenykedik, miniaturákat készít a Fewture sorozatához a Franklin Mint-nek.
Két művészeti albuma jelent meg "Darkwerks" és "Offerings" címmel.

Hivatalos oldala: http://www.bromart.com
Képei: http://rpg.hmimages.com/Gallery/BROM_Gerard.cfm

Szólj hozzá!

Címkék: képzőművészet


A bejegyzés trackback címe:

https://illuziok.blog.hu/api/trackback/id/tr61295122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása