HTML

2008.01.06. 15:31 Malefic

Luis Royo

Luis Royo festő, illusztrátor, dekoratőr, belsőépítész.
1954-ben született a spanyolországi Olalla-ban. Tanulmányait a Zaragosai Ipar és Alkalmazott Mûvészetek Iskolájában végezte. Munkáját belsőépítészként kezdte, majd a 80-as évektől képregényekkel kezdett foglalkozni. Késöbb könyvborítókhoz és magazinoknak készített illusztrációkat, többek között a Heavy Metal magazinnak, melyből pár éven belül az egész világ megismerte a nevét.
1992-ben a Norma Editoral kiadóval megjelentette első művészeti albumát Women (Nõk) címmel, melynek középpomtjában, míly meglepő a nő áll. Formák és ványak, erő és gyengédség...
1994-ben újabb albumot ad ki Malefic (ez ismerős...) címen. A kiadvány nem csak új szín és ábrázolásmód világot teremtett, de képein keresztül bevezetett egyfajta történetmesélési stílust is. Képein gyakran megjelenik a szépség és a szörnyeteg motívum, a harcos és gyönyörű, érzéki nő a hús-vér vagy éppen gépszörny társaságában, ahol legyőző és legyőzött viszonya hol mocsokkal és vérrel, hol mély erotikával van átitatva.
1995-től sorra jelennek meg művészeti albumai és már a legnevesebb kiadókkal dolgozik együtt, mint a Ballantine Books, Daw and Harper Paperback. Készit képeket a Star Trek és az X-Men sorozatokhoz, sőt a Penthouse magazinnak is. Festményei ma már ott vannak óriás plakátokon, naptárokon, posztereken, bögréken. Biztos vagyok benne, hogy már te is többel találkoztál.

Hivatalos oldal: www.luisroyo.com
Luis Royo Fantasy: http://luisroyofantasy.free.fr

Szólj hozzá!

Címkék: képzőművészet


A bejegyzés trackback címe:

https://illuziok.blog.hu/api/trackback/id/tr39286997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása